KIRIKKALE / MERKEZ - Beşir Atalay Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF YKS 2024 ÜNİVERSİTE HAZIRLIK PROGRAMI 2023/2024 YILLIK EYLEM PLANI

EKİM

·        Okuldaki “Hedef YKS” koordinatörünün, kurum Mebbis bilgileriyle sistemekaydınınyapılması.

·        Bu işlemden sonra koordinatörün KTS’ ye kendi Mebbis bilgileri ile girişinin vedevamında;süreç takibininkoordinatörtarafındansağlanması.

·        Öğrenci“KoçlukSistemi”ninkurulmasıve12.sınıfagirenöğretmenlereeşitolarakdağıtımlarınınyapılması.

·        Yıliçerisindeyapılacakolandenemesınavlarınınplanlanması.

·        İlkTYTdenemesınavınınyapılması.

·        Okul akademik takip komisyonu tarafından “Üniversite Hazırlık Programı YıllıkEylemPlanı”nınoluşturulması.

·        EBAAkademikDestekPortalınınöğrencileretanıtılması,öğrencilerinportalakaydının yapılması ve öğretmen veöğrencilerin bu platformu kullanmayayönlendirilmesi.

·        ÜniversiteHazırlıkProgramıileilgiliafiş,broşür,sosyalmedyaçalışmalarınıngerçekleştirilmesi.

·        KTS’ de belirtilen aylık hedeflerin uygulanması ve sisteme rapor girişininyapılması.

·        YKS hazırlık süreciyle ilgili öğrencilerin durumlarını görmek için taramadenemesiuygulanması.

KASIM

·        “Öğrenci Koçluğu” çalışması yürüten öğretmenlerden, “Öğrenci KoçlukDeğerlendirmeDosyası”nınalınması.

·        Okulda yürütülen üniversite hazırlık programı ile ilgili veli bilgilendirmeçalışmalarınınyapılması.

·        DYKçalışmalarınındeğerlendirileceğisınavtakvimininoluşturulması.

·        Son2yılıkYKSçıkmışsorularınıntüm12.sınıflara uygulanması.

·        Meslekirehberlikkapsamında,okulrehberlikservisikoordinesindefarklımeslekleresahipkişilerinöğrencilerlebuluşturulması.

·        DYK’ dan sorumlu müdür yardımcısı tarafından “Hedef YKS 2024” klasörüoluşturularakaşağıdaki dosyalarıntutulması.

1.      PerformansDeğerlendirmeTakvimi

2.      PerformansDeğerlendirmeSonuçListeleri

3.      OkulSınavSoruRehberliğiProgramı

4.      SınavSoruRehberliğiDeğerlendirmeDosyası

5.      AkademikTakipKomisyonuKararları

6.      AraveYazTatiliDönemiKampProgramlarınınDeğerlendirilmesi

ARALIK

·        Mesleki Rehberlik çalışmaları doğrultusunda üniversite tanıtımları, alanbilgilendirmefaaliyetleriningerçekleştirilmesi.

·        AylıkTYTdenemesınavlarınınuygulanması.

OCAK

·        Aradönemkampprogramınıngerçekleştirilmesi.

·        MeslekiRehberlikkapsamındaüniversitegezileri,kariyerbuluşmaları,‘Mesleğimde1Gün’programlarınıngerçekleştirilmesi.

·        11.ve12.Sınıföğrencilerinemotivasyonseminerlerinindüzenlenmesi.

·        Üniversitebölümlerinintabanpuanvebaşarısıralamalarıileilgiliöğrencileredokümanpaylaşımı yapılması.

·        AylıkTYTdenemesınavlarınınuygulanması.

·        9–10-11.SınıflaraSeviyeTespitSınavlarınınuygulanması.

ŞUBAT

·        MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) sınavına yönlendirme afiş çalışmalarınınyapılması.

·        Üstöğretimsınavlarınabaşvurusüreciyleilgilibilgilendirme.

MART

·        11.SınıflaraSeviyeTespitSınavlarınınuygulanması.

·        MeslekiRehberlikkapsamındatercihdanışmanlığıfaaliyetleriningerçekleştirilmesi.

NİSAN

·        Hedef 2024 koordinasyon okul kip listesindeki sorumlu koordinatör ileiletişiminsağlanması.

·        Takipedileceküniversitehazırlıkprogramınınhazırlanmasıvesunulması.

·        Hedef2025üniversitehazırlıkprogramınıntanıtımçalışmalarınınyapılması.

·        Öğretmenbilgilendirmeçalışması.

·        Öğrencibilgilendirmeçalışması.

·        Velibilgilendirmeçalışması.

·        Üniversitevebölümlerleilgilibilgilendirmeçalışmalarıyapılması.

·        KTS’yeveri girişininyapılması.

·        SorumlukoordinatörünMebbisbilgileriylesistemegirişkaydınınyapılması.

·        KTS’ de belirtilen aylık hedeflerin uygulanması ve ay sonunda sisteme raporgirişininyapılması.

MAYIS

·        Öngörülenyazkampprogramınınplanlanması.

·        ÖğrenciKoçluğuileilgiliçalışmalarındeğerlendirilmesi.

·        9–10-11.SınıflarayönelikKazanımDeğerlendirmeSınavınınuygulanması.

·        Okultanıtımıiçinafiş,broşür,sosyalmedyaçalışmalarınıngerçekleştirilmesi.

·        Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce gönderilen anket uygulamalarınıngerçekleştirilmesi.

HAZİRAN

·        Hedef2024yazkamplarınınoluşturulması.

·        Mesleki Rehberlik çalışmaları doğrultusunda rehberlik servisikoordinatörlüğünde üniversite tanıtımları, alan bilgilendirme faaliyetleriningerçekleştirilmesi.

·        Takipedileceküniversitehazırlıkprogramınınhazırlanmasıvesunulması.

·        KTS’debelirtilenaylıkhedeflerinuygulanması veaysonunda sistemeraporgirişininyapılması.

Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 20:53 - Görüntülenme: 40